Te is képes vagy rá!

STRESSZOLDÁS
TANULÁSKÖNNYÍTÉS
KÉPESSÉGFEJLESZTÉS
SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS
Te is képes vagy rá! Hogy mire? Bármire, ami a gondolataiban megfogalmazódik.
Hiszem és tapasztalatból mondhatom, hogy az ember élete során folyamatos változáson megy keresztül. Az viszont nem mindegy, hogy hagyja, hogy az élet sodorja, vagy saját maga formálja, alakítja élete, önmaga változásait. Tovább->
Nánássyné Benis Aranka e-mail: teiskepesvagyra.hu@gmail.com telefon: 20 499 7286

2016. május 9., hétfő





5/30
5 tipp, gondolat, esszencia 30 napon keresztül
9. nap

Energiavédelem a hétköznapokban


Előfordul, hogy energiahiányosnak, levertnek érzed magad egyes emberek közelében? Esetleg még azt is érzed, hogy egy csődtömeg vagy és nem vagy jó semmire?

Gyakran tapasztalhatjuk meg a hasonló eseteket kollégáink, ismerőseink, akár barátaink körében. 

Nem kell sokáig keresgélnünk energiahiányos, negatív emberek után. Sajnos nap mint nap találkozhatunk velük. Mindenkinek megvan a maga baja. Azt az embert, aki sokat panaszkodik, lenézően viselkedik, agresszív, vagy érzelmi zsarolást eszközöl, nos ha szerencsénk van és sikerül, a legegyszerűbb megoldás, ha messzire elkerüljük.

De mi van akkor, ha nincs módunk elkerülni, mert ott ül velünk szemben az irodában, esetleg a főnökünk? Vagy az is lehet, hogy nem vagyunk vele kapcsolatban napi szinten, de valamilyen ügyintézés miatt szükséges a találkozás, kommunikáció. Lehet, hogy van az életedben olyan ember, akire már csak rá gondolsz és azt mondod nem szeretnél vele találkozni, mert nem érzed jól magad a közelében.
Esetleg miután találkoztok és beszélgettek, ügyet intéztek, úgy érzed magad mint a kicsavart mosogatórongy. 

És hogy mit tehetünk ez ellen? Nos, hoztam pár lehetőséget a „vérszívás” megakadályozására.

1., keresztbe tett kéz és láb
 Lehet, hogy már magadon is észrevetted, hogy egyes beszélgetések alkalmával kezed lábad keresztbe teszed önkéntelenül. Ha megérzed a veled szemben ülő ember negatív energiáját, önkéntelenül is így teszel.  Ha már tudod, hogy ilyen emberrel kell tárgyalnod, ezzel a gyakorlattal lezárhatod vele szemben a saját területedet.

2., dupla falú tükör
Előfordulhat, hogy már tudod előre, hogy egy negatív kisugárzású emberrel fogsz találkozni, ügyet intézni, vagy telefonon beszélni. A módszer működik:
Képzelj el magatok közé egy dupla falú tükröt.  Úgy képzeld el, hogy a két tükör a hátoldaluknál van összeragasztva.  Amikor ezt a technikát a gyerekeknek mondom el, egyből a matematika órán használt mértani tengelyes tükrözéses feladatok jutnak az eszükbe:-)
Szóval, képzelj el magatok közé egy ilyen dupla falú tükröt, amely minden kiáradó energiát visszatükröz a kibocsájtó személyére. FONTOS tudnod, hogy Te szintén egy tükörrel állsz szemben, tehát Te is nagyon figyelj oda, hogy mit, hogyan beszélsz, mert minden visszapattan rád! Tehát neked is oda kell figyelned a pozitív gondolkodásra!
Valaki erre azt mondta: háááát, akkor ez veszélyes is tud lenni. Bizony, bizony. Tükörbe nézni a „legveszélyesebb”

3., pozitív környezet
Ha van rá lehetőséged, kerüld el az ilyen negatív kisugárzású, energiavámpír embereket. Akik panaszkodnak, csak a negatív dolgokról beszélnek.  Ha egy beszélgetés után feltöltődve, jól érzed magad, akkor minden rendben. De ha a beszélgetés után rosszul érzed magad, úgy érzed elszívták az energiád, akkor érdemes odafigyelni ezekre a jelzésekre. 


4., panaszkodás abbahagyása
Ahogy a dupla falú tükörnél már említettem, nagyon fontos, hogy odafigyelj, csak és kizárólag pozitív dologról beszélhetsz akármiről is legyen szó.
Nagyon fontosnak tartom, hogy megtanuljunk mi is az életben pozitívnak lenni, pozitívan gondolkodni. Esetleges negatív, berögzült gondolkodásunkat, kifejezéseinket lecserélni.

Az a baj…. helyett: Az benne a jó…
Nem tudom …. helyett: Képes vagyok rá…
Úgysem lehetséges…. helyett: Megtalálom rá a megoldást…

A pozitív emberek pozitív embereket vonzanak magukhoz! Adj esélyt magadnak, hogy a pozitív embereket vonzzad magadhoz!

5., téma elterelése
Ha már felismered a jeleket, és felismered, hogy negatív emberrel van dolgod, kezded érezni, felismerni, hogy valami nem stimmel, akkor ügyesen elterelheted a figyelmét a negatív dologról.
Nekem bevált, hogy elkezdek ilyenkor valami teljesen más témára rákérdezni. VAGY rákérdezek valami vele kapcsolatos pozitív dologra. De meg is dicsérhetem valamiért. Megdicsérem a ruháját, a haját, akármit. Ilyenkor kizökkentem a „szerepéből”. 

Próbáld ki!






Ma is Neked szeretettel!



Nánássyné Benis Aranka
kineziológus
szellemi gyógyító – parapszichológus
Alternatív Képességfejlesztési Tanácsadó
20/499-7286


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése