Te is képes vagy rá!

STRESSZOLDÁS
TANULÁSKÖNNYÍTÉS
KÉPESSÉGFEJLESZTÉS
SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS
Te is képes vagy rá! Hogy mire? Bármire, ami a gondolataiban megfogalmazódik.
Hiszem és tapasztalatból mondhatom, hogy az ember élete során folyamatos változáson megy keresztül. Az viszont nem mindegy, hogy hagyja, hogy az élet sodorja, vagy saját maga formálja, alakítja élete, önmaga változásait. Tovább->
Nánássyné Benis Aranka e-mail: teiskepesvagyra.hu@gmail.com telefon: 20 499 7286

2016. május 17., kedd






 5/30
5 tipp, gondolat, esszencia 30 napon kereszül

17. nap

ÉTKEK


Bízzunk benne, bármennyire is zordnak tűnik az időjárás mostanában, hogy eljön a nyár, eljön a jó idő. Előkerülnek a fürdőruhák, a nyári ruhácskák és kiderül, hogy a télen felszedett kis melegen tartó súlyfeleslegünk is belefér e a nyári ruhába. Már akinek nincs, annak nincs ilyen problémája.

Persze, ilyenkor mindenki nekiáll fogyókúrázni, diétázni és menti, ami menthető.
Négy napos diéta, aetkins, szénhidrátszegény étkezés, és még sorolhatnám, hogy mi az , amire ilyenkor ráfanyalodunk, és alig várjuk, hogy vége legyen.



„Tudatossággal és fáradsággal sem érhető el a boldogság és az elégedettség mindaddig, amíg kizárólag külsőleg, anyagi síkon keressük. A belső gömbölyűséget és teljességet nem valósíthatjuk meg rafinált szerelmi és evési módszerekkel, ha mindkettőt csak testi szinten műveljük”
/Rüdiger Dhalke/


Igen ám, de amint abbahagyjuk a diétát, azok a fránya kilók visszacsúsznak. Hogy ez mennyire bosszantó!

Gondolkodtál már azon, hogy miért eszünk többet a kelleténél? Hogy nem csak azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem azért is, mert sóvárgunk bizonyos ételek után.  De ha sóvárgunk, akkor mi után sóvárgunk valójában? Vagy milyen típusú ételeket részesítünk előnyben, akkor az, milyen személyiségjegyre utalhat? 

Érdekességképpen hoztam Neked pár gondolatot, ételt, annak összefüggéseiben, hogy milyen ételt szeretsz, vagy sóvárogsz utána, az mit mondhat el rólad:

1., Ha valaki nagyon szereti a befőtteket, a konzervált és füstölt élelmiszereket, akkor könnyen lehet, hogy konzervatív beállítottságú.

2., Akik a fűszerezetlen, íztelen ételeket szeretik, azok nem szeretik a nyüzsgést, nagy felfordulást az életükben.

3., Aki viszont erősen fűszerezi az ételeit, az azt fejezi ki ezzel, hogy szereti a nagy feladatokat, az izgalmakat, a szokatlan eseményeket, és nemcsak magának, de emésztőrendszerének is megenged néhány dolgot.  Illetve ha fűszeres ételre vágyódik valaki, annak hiányzik az élet „fűszere”

4., Aki szereti a magokat, vagy szeret rágcsálni, az szereti átrágni magát a dolgokon. Vagy szüksége van arra, hogy átrágja magát valamin.

5., Aki a krumplipürét, pudingot, szaftos dolgokat szereti, tejbegríz és társai, szereti a pempős ételeket, az szereti, ha nem igazán van probléma az életében, szeret rágódás nélkül átmenni a dolgokon. Illetve, szereti a „babás” ételeket, szereti, ha babusgatják, gondoskodnak róla. Ha sok ilyen típusú ételre vágyik, lehet, hogy szeretné, ha gondoskodnának róla.

Te milyen ételt szeretsz? Mi után vágyódsz? Van ilyen?




Ma is Neked szeretettel!
Nánássyné Benis Aranka
kineziológus
szellemi gyógyító – parapszichológus
Alternatív Képességfejlesztési Tanácsadó
20/499-7286



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése