Te is képes vagy rá!

STRESSZOLDÁS
TANULÁSKÖNNYÍTÉS
KÉPESSÉGFEJLESZTÉS
SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS
Te is képes vagy rá! Hogy mire? Bármire, ami a gondolataiban megfogalmazódik.
Hiszem és tapasztalatból mondhatom, hogy az ember élete során folyamatos változáson megy keresztül. Az viszont nem mindegy, hogy hagyja, hogy az élet sodorja, vagy saját maga formálja, alakítja élete, önmaga változásait. Tovább->
Nánássyné Benis Aranka e-mail: teiskepesvagyra.hu@gmail.com telefon: 20 499 7286

2016. május 5., csütörtök





5/30
5 tipp, gondolat, esszencia 30 napon keresztül
5. nap
MA +3

A BOLDOGSÁG TITKA - NYOLC LÉPÉSBEN


Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz a varázsládikójában, ami őt az élet minden területén sikeressé teszi, és ő ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát.
Sok irigy király ajánlott neki cserébe a titokért hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni tőle a ládikót, de mindhiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket, elszívta az életerejüket.
Így teltek - múltak az évek, a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:

- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te! Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
A bölcs látván a gyermek tisztaságát és egyszerűségét, így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem, és nagyon figyelj!
Valójában két ládában őrzöm a boldogságot: az eszemben és a szívemben.
A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, melyet egészen életed végéig követhetsz.
Az első lépés az, hogy tudd:
Isten minden dologban jelen van, és ezért szereted őt. Hálát adsz neki mindazért, amid van.
A második lépés:
Szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor jelentsd ki: én fontos vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól és minden akadályt le tudok győzni! Ezt nevezik magas önbecsülésnek.
A harmadik lépés:
A gyakorlatban is megvalósíthatod mindazt, amit magadról állítasz. Vagyis, ha azt gondolod, hogy te okos vagy, viselkedj is okosan, ha azt gondolod, hogy képes vagy rá, tedd meg mindazt, amit célul tűztél ki magad elé. Ha azt gondolod, hogy minden akadályt le tudsz győzni, akkor tűzzél ki valódi célokat az életedben és harcolj értük kitartóan, egészen addig, amíg eléred őket. Ezt a lépést motivációnak hívják.
A negyedik lépés:
Becsülj meg mindenkit azért, amije van, vagy ami ő maga! Ők már elérték a céljukat, te érd el a sajátodat! Mindig a magad útját járd!
Az ötödik lépés:
Engedj el minden dühöt és haragot a szívedből! Boldogságodat csak így érheted el! Hagyd, hogy helyetted Isten törvényei tegyenek igazságot, te pedig bocsáss meg mindenkinek, legfőképpen saját magadnak és felejts!
A hatodik lépés:
Csak ahhoz van jogod, ami a tiéd! Emlékezz: a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap tőled vesznek el valami értékesebbet annál, amit elvettél...
Fizesd meg minden tartozásodat, add vissza, ami a másiké, kérj bocsánatot és mindenkinek azt add, ami megilleti! Így biztosíthatod a békédet!
A hetedik lépés:
Bánj jól mindenkivel! A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.
És végül a nyolcadik lépés:
Minden reggel mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépet és a jót a téged körülvevő dolgokban! Gondolj bele, milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, és segíts a többieknek, attól függetlenül, hogy mit kapsz érte cserébe! Figyeld meg az embereket, fedezd fel bennük jó tulajdonságaikat és nekik is add át a titkot, hogy sikeressé és győztessé váljanak, és így ők is 

BOLDOGOK LEGYENEK!

/indiai tanmese/



Ma is Neked szeretettel!




Nánássyné Benis Aranka
kineziológus
szellemi gyógyító – parapszichológus
Alternatív Képességfejlesztési Tanácsadó
20/499-7286

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése