Te is képes vagy rá!

STRESSZOLDÁS
TANULÁSKÖNNYÍTÉS
KÉPESSÉGFEJLESZTÉS
SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS
Te is képes vagy rá! Hogy mire? Bármire, ami a gondolataiban megfogalmazódik.
Hiszem és tapasztalatból mondhatom, hogy az ember élete során folyamatos változáson megy keresztül. Az viszont nem mindegy, hogy hagyja, hogy az élet sodorja, vagy saját maga formálja, alakítja élete, önmaga változásait. Tovább->
Nánássyné Benis Aranka e-mail: teiskepesvagyra.hu@gmail.com telefon: 20 499 7286

2015. augusztus 28., péntek

Kineziológia - One Brain


A kineziológiáról
Jelenünk a múltból fakad. A múltban átélt negatív, illetve pozitív események határozzák meg azt, hogy a jelenben milyen választásokat hozunk. Tudatosan döntünk, választunk, vagy ösztönszerűen reagálunk az életre.
Jövőnket a jelenben építjük. Ha sikerül feloldanunk a múltban elszenvedett traumákat, akkor jelenbeli tudatos választásainkkal olyan jövőt építhetünk, amilyet szeretnénk.
A múlt elmúlt, a jövő még nem jött el. Minden, amit tehetünk itt és most van. Tegyük jobbá az életünket most!
A kineziológia abban segít, hogy megértsük, VAN VÁLASZTÁSUNK. A döntés mindig a miénk.

Mi a kineziológia?
Egy csodálatos módszer :-)
Maga a szó: KINEZIOLÓGIA a görög "kinesis" (mozgás) és "logos" (tudomány) szavakból ered. Orvosi értelemben kineziológia a mozgás tudományát jelenti.
A mozgás az élet meghatározó jellemzője. Minden folyamatosan változik, mozog. Ahol ez a mozgás, energiaáramlás a szervezetben leblokkolódik, ott egyensúlyhiány jön létre, ami lelki, illetve testi elváltozásokhoz vezet.
A kineziológia – mint holisztikus egészségügyi rendszer – célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása, amelynek hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Mi az a One Brain?
A módszer elnevezése (One Brain= Egy agy) a két agyfélteke kiegyensúlyozására és integrálására utal. Ez a módszer különösen hatékony az érzelmi stresszoldásban, és mondhatjuk, hogy minden szinten oldást ér el a páciensnél, hiszen a testtel, a tudatossággal és a tudatalattival egyaránt foglalkozik.
A módszert Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway dolgozta ki. 1972-től folyamatosan fejlesztették, és 1982 óta használják világszerte.
A One Brain elsősorban lelki oldalról közelíti meg a problémákat, és oldja azokat a blokkokat, amelyek testi és pszichés problémáink valódi okát képezik.

Hogyan működik?
Izomteszteléssel.
A kineziológus izomtesztelést használ azoknak a traumatikus élményeknek a felderítésére, amelyek – egészen a fogantatásig visszamenőleg – elfojtódtak, feldolgozatlanul maradtak, s emiatt negatív hatással vannak testi, lelki egészségünkre.

Tudatos részünk sok mindent elnyom, elfojt. Sokszor nem akarunk szembesülni a problémával, mert túlságosan fájdalmas, ezért inkább lenyomjuk jó mélyre. A probléma azonban attól még ott van, és hatással van a gondolkodásunkra, cselekedeteinkre.
Az izomtesztelés alapjául az agy és az izmok közötti kapcsolat szolgál. A kineziológus által feltett kérdésre az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad. Izmaink ugyanis lekapcsolnak (elgyengülnek) bármilyen negatív érzés, emlék hatására. Sejtmemória szinten minden tapasztalat, emlék benne van a test és az agy memóriájában. Az izomteszt segítségével lehívhatóak ezek az információk valamint felderíthetők és oldhatók a feldolgozatlanul maradt múltbéli traumák, a jelenlegi, sőt a jövőbeni esetleges problémák is.
Tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a karra, s válaszként a kar izmai – közvetítve a test által tárolt információt – a kérdésekre erősen tartó, vagy elgyengülő izomtónussal válaszolnak.
Tudatalattink pontosan tudja a választ mindenre. Sejtmemória szinten minden egyes élmény elraktározódik bennünk. Az izomteszteléssel lehetővé válik, hogy ráleljünk a probléma valódi okára és azonosítani tudjuk a szükséges korrekciókat.

Mi történik az oldás során?
A jelenlegi probléma meghatározása után megkeressük azt a kort/korokat, amelyek hasonlatosak a jelenlegi gondhoz, és hagymahéj-szerűen egymásra rétegeződve a jelenlegi helyzet kialakulásához vezettek.
A kor/korok meghatározása után a módszer sajátos korrekciós technikáiból szintén izomteszteléssel kiválasztjuk azokat, amelyek a lehető leggyengédebb módon távolítják el a testből, elméből a stresszeket, blokkokat.
A korrekciókkal a felszín alá hatolva, a tudatalattiban keletkezett blokkokat oldjuk ki. Ezek a korrekciók nagyon hatékonyan és eredményesen működnek, mégis gyengédek és fájdalommentesek.
Mindez elősegít azt, hogy múltbeli negatív emlékeinket feldolgozva felfedezzük valós önmagunkat és megtaláljuk saját belső egyensúlyunkhoz, harmóniánkhoz vezető utat.

Milyen problémákban segíthet a One Brain módszer?
Allergia
Alvászavarok
Beilleszkedési nehézségek
Családi konfliktusok
Depresszió
Döntésképtelenség
Elhízás
Evészavarok
Fáradékonyság
Félelmek
Fizikai és lelki traumák
Fóbiák
Függőségek
Idegesség
Immunrendszer erősítése
Kommunikációs problémák
Koncentrációzavar
Koordinációs problémák
Lelki eredetű problémák
Memóriazavarok
Munkahelyi problémák
Nőgyógyászati problémák
Önbizalomhiány
Önértékelési zavar
Pánikbetegség
Párkapcsolati problémák
Rossz közérzet
Stressz
Szenvedélybetegségek
Szorongás
Tanulási problémák

Tulajdonképpen szinte minden probléma esetén alkalmazható, és eredményes, hiszen minden probléma mögött valamilyen lelki ok áll.
A One Brain pedig a bajok okát tárja fel, és segítségével átprogramozhatók a rögzült negatív viselkedésminták, s helyükbe új választásunk szerinti cselekedeteink léphetnek.

A One Brain oldás egy lehetőséget ad arra, hogy kezünkbe vegyük életünk irányítását. Hogy mit kezdünk ezzel a lehetőséggel, a mi döntésünk.

Életünkért mi vagyunk a felelősek, egyedül mi vagyunk képesek arra, hogy változtassunk rajta.
A One Brain módszer ebben hatalmas segítség lehet, de a sikerélmény a miénk lesz!


Nánássyné Benis Aranka    e-mail: teiskepesvagyra.hu@gmail.com     telefon: 20 499 7286

1134 Budapest, Kisgömb utca 13. Subrosa Képességfejlesztő és Stresszkezelési Oktató Központ

2120 Dunakeszi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése